LIVE REZULTATI / RESULTS
Andreja Mladenović: Beograd spreman za 29. Beogradski maraton
utorak, 05. april 2016.

Danas (05.04.2016.) u Skupštini grada Beograda održana je još jedna u nizu konferencija za medije kojom je kao domaćin predsedavao zamenik gradonačelnika Beograda g. Andreja Mladenović. 

Tom prilikom predstavljena je jedna od najvećih novina na 29. Beogradskom maratonu - zvanična mobilna aplikacija Beogradskog maratona koju je izradila kompanija enjoy.ing, tehnološki partner Beogradskog maratona.

Svoje aktivnosti i način saradnje na 29. Beogradskom maratonu izložila je predstavnica Belhospisa.

Najnovije informacije u vezi sa 29. Beogradskim maratonom dao je Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona
____________

“Uzbuđenje je sve veće što smo bliži startu. Ovo izdanje prevazići će kvalitetom sva prethodna. Posle svakog izdanja ljudi iz „Beogradskog maratona“ samouvereno bi najavljivali - „Sledeći put biće još bolje“.Neki put je bilo teško poverovati da će moći da ispune obećanje, ali to se zaista uvek događalo: po masovnosti, kvalitetu trka, programskim aktivnostima… Čak se napreduje i posle rekordne 2015 godine, a izvesno je da će biti još uspešnije 2017. na 30. jubilarnom izdanju” - naveo je Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika.

Mladenović je ukazao da će se i ovoga puta u realizaciji 29. Beogradskog maratona Grad Beograd angažovati sa svojim potencijalima: javnim preduzećima, sekretarijatima, službama... 

“Nijedan sport, nijedan događaj u kontinuitetu, nije doveo u naš glavni grad toliko asova, svetskih rekordera, olimpijskih pobednika, planetarnih šampiona kao Beogradski maraton. Ove godine, kao promoter dolazi Havijer Sotomajor, svetski rekorder u skoku u vis. Beogradski maraton je biser Beograda koji skreće pažnju na Srbiju i to na najpozitivniji način. I ovo nije samo sportska manifestacija” - ukazao je Mladenović.

“Prevazišao je to turističkim, humanitarnim i drugim aspektima. Imaćemo osam humanitarnih kampanja u sklopu maratona, pa tri trke 16. aprila: od one na 5.000 metara, preko polumaratona do maratona i rekorde po broju učesnika u polumaratonu i maratonu uključujući i rekordan broj stranaca iz oko 60 zemalja sveta. Nedelja trčanja će početi već u subotu Dečjim maratonom u Zoološkom vrtu na Kalemegdanu, koji već imitiraju mnogi na drugim meridijanima. Ovo je tako ne samo beogradski, već i državni i svetski događaj.” - zaključio je Mladenović.

Dejan Nikolić se zahvalio gospodinu Mladenoviću na lepim rečima i istakao da u Beogradskom maratonu ne bi bili tako samouvereni i optimistično najavljivali svaki put još bolji događaj, da nemaju takvu podršku Grada Beograda i drugih partnera sa kojima već godinama sarađujemo ali i onih novih koji se pridružuju ovoj manifestaciji.

Nikolić se takođe zahvalio kompaniji enjoy.ing na izuzetno značajnom doprinosu ovogodišnjoj manifestaciji, ali i zadovoljstvo da će se ta saradnja nastaviti i za 30. jubilarno izdanje 2017. godine kada bi saradnja i aplikacija trebali da budu podignuti na još viši nivo. 

“Sada smo postali brži, efikasniji i ušli smo u bliskiji kontakt sa učesnicima na našem događaju.” - dopunio je Nikolić

Nikolić je istakao da je Beogradskom maratonu izuzetno veliko zadovoljstvo da je nastavljena saradnja sa Belhospisom i da, sem velikog broja trkača koji se za Beogradski maraton prijavljuje kao deo Belhospice tima, Beogradski maraton ima mogućnost da Belhospisu doprinese i na druge načine.

Mirjana Parpura Đorđević i Sanel Jovanović su u ime IT kompanije enjoy.ing, tehnološkog partnera 29. Beogradskog maratona, kojoj je sedište u Švajcarskoj, a jedno od predstavništava u Beogradu, najavili početak saradnje sa Beogradskim maratonom, kao i mobilnu aplikaciju Beogradskog maratona koju je enjoy.ing izradio.

Gospođa Parpura Đorđević je predstavila svoju kompaniju i u duhu njihovog imena na engleskom jeziku iskazala zadovoljstvo što će uživajući sarađivati sa Beogradskim maratonom.

“Naših 18 kolega se poslednja dva meseca bavilo kreiranjem aplikacije, a njih 30 će trčati na raznim deonicama Beogradskog maratona i to je deo našeg doprinosa ovoj manifestaciji” - izjavila je gospođa Parpura Đorđević.Sanel Jovanović, IT direktor enjoy.ing izvršio je kratku prezentaciju aplikacije i predstavio njene funkcionalnosti i ukazao na njen značaj za buduće korisnike, pogotovu učesnike Beogradskog maratona. Takođe je izjavio da je ovo bio način da se Beogradski maraton i kroz ovaj oblik predstavi trkačkom svetu.

Gospodin Jovanović je objavio da je aplikaciju već moguće preuzeti na sajtu Beogradskog maratona, Google play platformi za korisnike Androida, a uskoro se očekuje da aplikacija bude postavljena i na App store za korisnike Apple uređaja.

Ivana Todorović se u ime humanitarne organizacije „Belhospis“ zahvalila Beogradskom maratonu na petogodišnjoj uspešnoj saradnji i najavila nastavak borbe za prvi stacionar. Todorovićeva je napomenula da Belhospice pruža kvalitetno palijativno zbrinjavanje neizlečivih onkoloških bolesnika u Srbiji u skladu sa definicijom Svetske zdravstvene organizacije i preporukama Saveta ministara Evrope. Belhopsice će ove godine imati oko 700 učesnika u svim trkama Beogradskog maratona i zajedno sa Beogradskim maratonom je organizovao pejsmejkere koji će davati ujednačen ritam trkačima u polumaratonu i maratonu u skladu sa njihovim očekivanim rezultatima.