LIVE REZULTATI / RESULTS
Beogradski i Atinski maraton čuvaju uspomene na legendarne maratonce
utorak, 12. novembar 2019.
Italijan Stefano Baldini i Britanac Ron Hil doživeli su posebne počasti tokom predhodnog vikenda u sklopu održavanja Atinskog autentičnog maratona (Athens Marathon Authentic). 
Na redovnoj svečanosti dodele najznačajnijih priznanja u maratonskom pokretu  od strane AIMS  - Svetsko Udruženje maratona i uličnih trka (tokom prošlogodišnje svečanosti, na istom mestu, Beogradskom maratonu je dodeljeno najznačajnije priznanje ove globalne maratonske organizacije – Maratonski oskar za kvalitet organizacije događaja i društveno odgovorno poslovanje), Baldini i Hil nagrađeni su za svoje zasluge i jedinstvena trkačka ostvarenja, a posebno za pobede na originalnoj maratonskoj stazi od Maratonskog polja do starog Olimpijskog stadiona u Atini u toku Olimpijskih igara 2004.god. (Baldini) i prvenstva Evrope 1969.god. (Hil).
Predhodno su Baldini i Hil bili specijalni gosti na Beogradskom maratonu: Ron Hil 1994. godine i Stefano Baldini 2017. godine, kada su, takođe, dobili specijalna priznanja za svoje zasluge u razvoju maratonskog trčanja. 
Tako su se, Atinski i Beogradski maraton, koji godinama vrlo blisko sarađuju, na poseban način odužili velikanima maratonskog trkačkog pokreta.  
Atinski autentični maraton održan je 37. put tokom predhodnog vikenda, a pobednici su bili Kipkorir Komen iz Kenije, sa rezultaton 2:16:34, u muškoj konkurenciji i Elefteria Petroulaki iz Grčke, sa rezultatom 2:39:00, u ženskoj konkurenciji.