LIVE REZULTATI / RESULTS
Siniša Mali: Još 99 dana do Beogradskog maratona
petak, 12. januar 2018.
Gradonačelnik Beograda izjavio je danas da se pripreme za 31. Beogradski maraton odvijaju po planu i da su ušle u završnu fazu – poslednjih 99 dana do održavanja ovog događaja od posebnog značaja za Grad Beograd.

„Grad Beograd će tradicionalno, kroz učešće svojih sekretarijata, preduzeća i službi, podržati ovaj najznačajniji i najmasovniji tradicionalni sportski događaj u našem gradu kako bi on protekao u odličnoj organizaciji i kako bi, kao i uvek do sada, bio u prilici da ostvari sve svoje zacrtane ciljeve. Posebno kada su u pitanju masovnost u svim trkama, sprovođenje humanitarnih kampanja, promocija Beograda i Srbije, pristupačnost događaja što većem broju naših građana...“ – izjavio je Siniša Mali.

„Posebnu dimenziju ovogodišnjem Beogradskom maratonu daće projekat „Jedan pojas jedan put Peking i Beogradski maraton“ (One Belt One Road Beijing and Belgrade marathon) - kao prvi ovakav događaj u svetu. Ovaj projekat podrazumeva široke oblike saradnje sa Kinom u oblastima promocije Beograda i Srbije u Kini i Kine u Srbiji, dovođenja većeg broja učesnika i gostiju iz Kine na tradicionalni Beogradski maraton, kao i međusobne razmene znanja i iskustava. Već ove godine očekujemo značajne rezultate u svim pomenutim oblastima i uskoro ćemo javnost informisati detaljnije o tome.“ – naglasio je Siniša Mali. 

„Ogromno interesovanje domaćih i posebno stranih učesnika - garantuje nam još jednu rekordnu godinu, ne samo po broju samoplatežnih trkača već i po broju zemalja iz kojih oni dolaze. Već sada je, za ovaj vremenski period, prijavljeno rekordnih 3300 učesnika iz takođe rekordnog broja od 50 zemalja sveta. Očigledno je da Beogradski maraton postaje sve zanimljiviji i privlačniji milionskoj trkačkoj populaciji iz celog sveta. Naravno, to će se značajno odraziti i na turističku potrošnju u Beogradu i Srbiji, što je jedan od velikih ciljeva koje, takođe, želimo da ostvarimo.“ - zaključio je Siniša Mali.