LIVE REZULTATI / RESULTS
Ana Brnabić dodelila priznanje Beogradskom maratonu
četvrtak, 25. oktobar 2018.

Na otvaranju Festivala filantropije Beogradskom maratonu zahvalnicu uručili Ana Brnabić i Kajl Skot

Na otvaranju Festivala filantropije (24.10.2018.god.) premijerka Srbije Ana Brnabić i ambasador SAD Kajl Skot uručili su zahvalnice kompanijama koje su pomogle da se sakupi novac za Istraživačku stanicu Petnica. 
Među dobitnicima ovog značajnog priznanja bio je i Beogradski maraton u čije je ime zahvalnicu primio direktor Dejan Nikolić.

Na inicijativu i predlog Srpskog filantropskog foruma i organizacija civilnog društva koje su dugoročno posvećene razvoju filantropije, a pod pokroviteljstvom predsednice Vlade Republike Srbije i predsednice Saveta za filantropiju Ane Brnabić, ovogodišnji 2. Beogradski polumaraton održan je 30.09.2018. godine u znaku dobročinstva pod sloganom „Trka dobrote“.

Učesnici 2. Beogradskog polumaratona i društveno odgovorne kompanije prikupile su sredstva koja su donirana Istraživačkoj stanici Petnica – odnosno uložena su u nauku i obrazovanje mladih istraživača i naučnika iz Srbije, koji tako dobijaju priliku da, poput velikog srpskog naučnika i filantropa Mihajla Pupina, ostvare svoje potencijale i uključe se u naučni i ekonomski razvoj Srbije. 

Ove godine je rođendan Mihajla Pupina - 9. oktobar - ustanovljen kao Nacionalni dan davanja.

Beogradski maraton će nastaviti saradnju sa Savetom za filantropiju, organizacijama civilnog društva i USAID i tokom priprema i organizacije 32. Beogradskog maratona koji će biti održan 14.04.2019. godine.