LIVE REZULTATI / RESULTS
Beogradski maraton na Kongresu Svetskog udruženja maratona i uličnih trka (AIMS)
sreda, 05. septembar 2018.
Dvadeset drugi Kongres Svetskog udruženja maratona i uličnih trka (AIMS) održaće se od 06.-09. Septembra 2018. godine u Talinu, prestonici Estonije. 
Jedini predstavnik iz Srbije na Kongresu biće Beogradski maraton koji je član ove najveće Svetske sportske organizacije još od 1990. godine. AIMS broji preko 450 članica – elitnih svetskih trkačkih događaja iz 118 zemalja sa desetinama miliona pripadnika trkačkog pokreta. 
AIMS je, od svog osnivanja 1982. godine, prepoznat kao asocijacija koja je, van sistema atletskog sporta i IAAF (Svetska asocijacija atletskih federacija), postavila najviše standarde u organizaciji uličnih trka i definisala način na koji one treba da budu organizovane. 
Osnovne teme na Kongresu biće iz domena daljeg razvoja trkačkog pokreta, kvaliteta organizacije trkačkih događaja, njihovog ekonomskog, turističkog i medijskog uticaja na gradove i regije u kojima se održavaju, vidova medicinske zaštite, bezbednosti učesnika i gledalaca, definisanje svetskog kalendara za 2019. godinu, kao i mnogobrojne druge važne teme za razvoj trkačkog pokreta kao savremenog pokreta zdravlja. 
Svetski trkački pokret sa nestrpljenjem očekuje zaključke i rezultate sa Kongresa AIMS kao buduće smernice za razvoj trkačkih dogadjaja i daljeg napretka celog pokreta. 
Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona, bio je član najužeg rukovodstva ove globalne organizacije i kao član Borda AIMS (sa direktorima najvećih maratona na svetu) u periodu od 1994 – 2001. godine bio zadužen za razvoj, komunikacije i članstvo ove Asocijacije.