LIVE REZULTATI / RESULTS
Održan Bord direktora Svetskog udruženja maratona AIMS
subota, 14. maj 2022.

Održan Bord direktora Svetskog udruženja maratona AIMS

Saopštenje za medije 14.05.2022.
Dejan Nikolić izabran za ambasadora AIMS-a za Istočnu Evropu

Održan Bord direktora Svetskog udruženja maratona AIMS

Danas je održana konferencija za medije nakon trodnevnih sastanaka Borda direktora Svetskog udruženja maratona i uličnih trka ( AIMS ), a u sklopu jubilarnog 35. Beogradskog maratona. Okupljenim medijima su se obratili Pako Borao, predsednik AIMS-a, Hju Džons, generalni sekretar AIMS-a i Saki Mitsuda, direktorka za međunarodnu saradnju Nagoja ženskog maratona.

čelni ljudi AIMS-a okupili su se u glavnom gradu Srbije da bi podržali jubilarni 35. Beogradski maraton, koji je među onima sa najdužim stažom u organizaciji, ali i najavili nove aktivnosti.

"Iza nas je negativan period pandemije, dva puta smo otkazali Kongres u Batumiju i zahvalni smo Beogradu na mogućnosti da "restartujemo" aktivnosti naše organizacije. Zakazali smo sledeći Kongres u Osaki naredne godine, a to je kao što znate zemlja visokih standarda u maratonu", izjavio je predsednik AIMS -a Pako Borao.

Bivši dugogogodišnji direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić imenovan je danas za ambasadora Svetskog udruženja maratona i uličnih trka (AIMS) za Istočnu Evropu na sednici Borda ove organizacije u Beogradu.

Direktorka za međunarodne odnose Nagoja ženskog maratona, Saki Mitsuda, tom prilikom je izjavila: “Japanci kao nacija obožavaju da trče, ali i da gledaju i naviju za učesnike u velikom broju. Ponosni smo što ćemo posle 40 godina ugostiti AIMS, jer je prvi sastanak održan baš u Tokiju. Pripremamo sesije na temu oporavka nakon pandemije. Kongres je prilika da se svi okupimo i stvorimo nove veze i prijateljstva. Kongres AIMS-a će se održati od 23 - 25. februara 2023. godine, a Osaka maraton dan kasnije, 26. februara 2023.”