Kristijan Stošić – pobednik 31. Beogradskog maratona nastupa na 2. Beogradskom polumaratonu
subota, 29. septembar 2018.
Pored velikog broja domaćih rekreativaca i gostiju iz 40 zemalja sveta koji će trčati na 2. Beogradskom polumaratonu, koji se ove godine trči pod sloganom „Trka dobrote“, u jednoj od trka na 10km (Beogradskih 10) ili 21km (Beogradskih 21) prijavili su se i neki od najboljih trkača na srednjim i dugim prugama iz Srbije.
Osim, već najavljenih, naših proslavljenih olimpijaca, Olivere Jevtić (10km) i Darka Živanovića (21km) prijavljeni su i reprezentativci Srbije u različitim trkačkim disciplinama od 5000m do maratona i planiskog trčanja. Među njima je Nevena Jovanović, aktuelna prvakinja Srbije na 10000m, potom Nataša Ćulafić  - ove godine drugoplasirana na Prvenstvu Srbije u polumaratonu. Takođe u ženskoj konkurenciji pojaviće se i Biljana Cvijanović, prošlogodišnja pobednica na 10km na Prvom Beogradskom polumaratonu i višestruka šampionka i reprezentativka Srbije na 3000m stipl čez. 
U muškoj konkurenciji na polumaratonu trčaće Kristijan Stošić pobednik ovogodišnjeg 31. Beogradskog maratona i dugodišnji reprezentativac Srbije na dugim prugama i u planinskom trčanju. Svoj nastup najavio je Miloš Dragović trećeplasirani u trci na 10km u Prvom Beogradskom polumaratonu.
Takođe je svoje učešće najavio i Milan Mitrović višestruki reprezentativac Srbije na 3000m stipl čez. 
Učesnike na 2. Beogradskom polumaratonu očekuju gotovo idealni vremenski uslovi za trčanje, sa temperaturom uzmeđu 12 i 18 stepeni u periodu trajanja događaja, gotovo bez vetra i bez padavina. 
Drugi Beogradski polumaraton održaće se u nedelju 30.09.2018. sa početkom u 10h.