LIVE REZULTATI / RESULTS
Svetski maratonski Oskar Beogradskom maratonu
sreda, 07. novembar 2018.
Najznačajnije priznanje u svetu maratona i uličnih trka biće dodeljeno Beogradskom maratonu u Atini 09.11.2018. godine.

Svetsko udruženje maratona i uličnih trka (AIMS) upravo je objavilo da će najznačanija globalna nagrada u svetskom trkačkom pokretu „AIMS 2018 Social Award“ – Maratonski Oskar – biti dodeljena dva dana pre čuvenog Atinskog maratona (AMA-Athens marathon the authentic), koji se održava 11.11.2018. godine. 

Priznanje će Beogradskom maratonu biti uručeno na Gala priredbi koja će biti organizovana u čuvenoj Megaron Atinskoj koncertnoj dvorani, uz prisustvo atinskih i grčkih zvaničnika, predstavnika AIMS-a, kao i direktora drugih svetskih maratona. Dodelu će uživo prenositi Hellenic Broadcasting Corporation. 

„Best Marathon Runner Award Gala“ zajednički organizuju AIMS, Atinski maraton (AMA) i region Atika - pod pokroviteljstvom Grčke nacionalne turističke organizacije i Atinskog međunarodnog aerodroma. 

Tom prilikom biće uručene još četiri svetske nagrade za 2018. godinu: za najboljeg maratonca, za najbolju maratonku, za životno delo i Zelena nagrada (Green Award).

AIMS je Svetsko udruženje maratona i uličnih trka sa 447 najznačajnijih trkačkih događaja iz 117 zemalja - među kojima su i najpoznatiji i najveći svetski maratoni poput Njujorškog, Bostonskog, Berlinskog, Čikaškog, Pekinškog, Tokijskog, Pariskog, Moskovskog i mnogih drugih. 

Beogradski maraton je član AIMS-a od 1990. godine.