LIVE REZULTATI / RESULTS
Još mesec dana do 35. Beogradskog maraton
petak, 15. april 2022.
Saopštenje za medije 15.04.2022. Saopštenje za medije 15.04.2022.

Odbrojavanje je pocelo!

Još mesec dana do 35. Beogradskog maratona

Za tacno mesec dana Beograd ce ponovo biti domacin najvece sportske i trkacke manifestacije u našoj zemlji, jer se 15. maja 2022. godine, na Medunarodni dan porodice, a pod sloganom ”Prijateljstvo na duge staze” održava jubilarno, 35. izdanje Beogradskog maratona.

Trkaci iz cele Srbije, regiona i sveta ponovo ce se okupiti u velikom broju na beogradskim ulicama kako bi istrcali distancu dugu 21 ili 42 kilometara, a nakon dve godine pauze Beogradski maraton ponovo ce organizovati i „Aqua viva Trku zadovoljstva“. Najmasovnija trka u okviru Begradskog maratona, organizuje se na veliko zadovoljstvo rekreativnih ucesnika svih uzrasta i kategorija, ali i velikog broja porodica koji ce istrcati ili prošetati stazu dugu 2,5 kilometara.

Važno je istaci da se jubilarni 35. Beogradski maraton održava pod sloganom „Prijateljstvo na duge staze“, koje simbolizuje tradiciju dugu 35 godina i zajedništvo izmedu Beogradskog maratona i svih njegovih domacih i stranih ucesnika, gradana Beograda i Srbije, grada Beograda kao pokrovitelja, mnogobrojnih državnih institucija i organizacija, sponzora i partnera.

Kao i svi prethodni dogadaji u organizaciji Beogradskog maratona i ovaj ce biti posvecen izuzetno važnim i aktuelnim društvenim temama, kao što su promocija znacaja bavljenja fizickom aktivnošcu, promocija znacaja zaštite životne sredine i pomoc i podrška osobama sa invaliditetom, kao i njihovo ukljucivanje u redovne tokove rekreacije, sporta i života.

Izuzetno je znacajno i veliko priznanje to što ce 35. Beogradski maraton biti i kvalifikacioni maraton za Svetsko prvenstvo u Master kategorijama 2023. godine, u okviru World Marathon Majors Serije – kojoj pripadaju najveci svetski maratoni u Njujorku, Cikagu, Bostonu, Londonu, Berlinu i Tokiju – što je pokazatelj vrhunskog kvaliteta, ali i dodatni podstrek za sve u timu Beogradskog maratona da što kvalitetnije organizuju ovo jubilarno izdanje.