Štafeta

Prijava

Prijave traju do 14. maja 2021. a broj štafeta po kategorijama je:

  • Prva kategorija- studenti i profesori visokih škola, fakulteta i univerziteta do 30 ekipa;
  • Druga kategorija (Otvorena kategorija)- građani Srbije i drugih zemalja, bez obzira na profesionalnu pripadnost, stariji od 14 godina (na dan trke) – do 50 ekipa;
  • Treća kategorija- zaposleni u korporacijama, kompanijama, preduzećima ili agencijama, u državnim organima Republike Srbije, grada Beograda i u diplomatskim predstavništvima stranih zemalja u Srbiji – do 120 ekipa

Jedna ustanova (korporacija, fakultet, škola, organizacijska jedinica grada Beograda, ambasada…) može da prijavi više ekipa u svakoj od konkurencija (muške, ženske i mešovite).

Cena prijave i način plaćanja

Kotizacija po jednoj štafeti za prvu kategoriju iznosi 8.000 dinara, za 2. kategoriju 12.000 dinara i 3. kategoriju 16.000 dinara + PDV.

Prva i druga kategorija plaćaju uplatnicom sa sledećim podacima:

Uplatilac: predstavnik štafete

Svrha uplate: kotizacija za Štafetni polumaraton na Beogradskom maratonu

Primalac: Beogradski maraton d.o.o. Ive Popovića Đanija 3a, Beograd

Broj računa: 160-264899-03

Treća kategorija vrši plaćanje po ispostavljenoj fakturi u zavisnosti od broja prjavljenih štafeta.

Podizanje startnih brojeva i sastanak sa rukovodiocima ekipa

Biće organizovano u nedelji koja prethodi štafetnoj trci - lokaciju i radno vreme ćemo objaviti naknadno. Podizanje startnih brojeva za štafete iz unutrašnjosti Srbije biće omogućeno i 16. maja od 08.00 do 08.30 časova, u predstartnoj zoni, kod posebno obeleženog šatora na Trgu Nikole Pašića. Startne brojeve za jednu (ili više) Štafeta iz jedne ustanove može da preuzme samo jedno lice, sa overenim ovlašćenjem iz matične ustanove.

Okupljanje na dan trke i sama trka

Okupljanje takmičara - članova Štafeta pre starta trke i kontrola startnih brojeva: 16. maja, od 08. 00 do 08. 30 časova, kod posebno obeleženog šatora na Trgu N. Pašića.

Ukrcavanje u autobus članova štafeta koji se uključuju u trku na 5-om, 10.5om i 16.1-om km: od 09. 00 do 09. 15 časova. U tim autobusima svoju odeću za presvlačenje ostavljaju svi članovi Štafeta koji se uključuju u trku na 5-om, 10.5-om i 16.1-om kilometru.

Članovi štafeta koji su u prvoj izmeni (Start trke) svoju odeću za presvlačenje ostavljaju i posle istrčane deonice preuzimaju u autobusu koji će ih čekati na mestu izmene na 5-om km, druga izmena (10.5 km), treća izmena (16.1 km) i četvrta izmena (21 km) svoju opremu preuzimaju u autobusima u kojima su je pre starta izmene ostavili, i sa kojima se dovoze u prostor na Trgu Nikole Pašića.

Poslednji trkač iz štafete (četvrte izmena) po ulasku u cilj dobija medalju, a nakon toga odlazi do garderobnog šatora na Trgu Nikole Pašića, predaje štafetu i preuzima 3 medalje za svoja tri trkača koji su istrčali deonice pre njega.

Proglašenje pobednika i rezultati

Na posebno upriličenom proglašenju pobednika, po tri prvoplasirane štafete u svakoj kategoriji (muške, ženske, mešovite) na polumaratonu dobijaju odgovarajuće nagrade. Datum proglašenja biće objavljen na sajtu Beogadskog maratona i sve ekipe će biti pismeno obaveštene. Proglašenje se neće vršiti ukoliko u kategoriji ne bude najmanje 3 takmičarske ekipe.

Informacije o ukupnom plasmanu svih Štafeta-učesnica takmičenja na „ŠTAFETNOM POLUMARATONU“ biće dostupne nakon trke na sajtu Beogradskog maratona.

PRIJAVA