LIVE REZULTATI / RESULTS

Štafeta

 

INFORMACIJE

 

PROPOZICIJE

 

Naziv takmičenja: 34. Beogradski maraton – Štafetni polumaraton

Organizator: Beogradski maraton d.o.o.

Datum održavanja takmičenja: nedelja, 06.06.2021. godine u 8h.

Disciplina: Štafetni polumaraton 21,1 km

 

 

Štafetni polumaraton (21,1 km)

 

Start trke je u 08:00h, zajedno sa svim ostalim učesnicima polumaratona i maratona na raskrsnici ulica Bulevar kralja Aleksandra i Resavske i trči se ulicama: Bulevar Kralja Aleksandra - Beogradska - Slavija - Nemanjina - Balkanska - Gavrila Principa - Brankova - Bulevar Nikole Tesle - Džona Kenedija - Bulevar Mihajla Pupina - Bulevar umetnosti - Bulevar Milutina Milankovića - Antifašističke borbe - Most na Adi - Antifašističe borbe - Bulevar Milutina Milankovića - Milentija Popovića - Bulevar Mihajla Pupina - Brankova - Kraljice Natalije - Kneza Miloša - Kralja Milana - Terazije - Cilj je ispred hotela „Moskva“.

 

Izmene štafeta

 

 1. izmena – Startuje zajedno sa svim ostalim učesnicima polumaratona i maratona na raskrsnici ulica Bulevar kralja Aleksandra i Resavske i trči se ulicama: Bulevar Kralja Aleksandra - Beogradska - Slavija - Nemanjina - Balkanska - Gavrila Principa - Brankova - Bulevar Nikole Tesle gde na 5. kilometru vrše izmenu štafete.

 

 1. izmena – po preuzimanju štafete nastavlja trku ulicama: Bulevar Nikole Tesle - Džona Kenedija - Bulevar Mihajla Pupina - Bulevar umetnosti - Bulevar Milutina Milankovića gde na 10.5 kilometru vrše izmenu štafete.

 

 1. izmena - po preuzimanju štafete nastavlja trku ulicama: Bulevar Milutina Milankovića - Antifašističke borbe - Most na Adi - Antifašističe borbe - Bulevar Milutina Milankovića gde na 16.1 kilometru vrše izmenu štafete.

 

 1. izmena - po preuzimanju štafete nastavlja trku ulicama: Bulevar Milutina Milankovića - Milentija Popovića - Bulevar Mihajla Pupina - Brankova - Kraljice Natalije - Kneza Miloša - Kralja Milana - Terazije - Cilj je ispred hotela „Moskva“.

 

Uputstvo za takmičare

 

         Preuzimanje učesničkog paketa

 

 • Lokacija: Tržni centar Ušce, plato kod istočnog ulaza
 • Radno vreme: četvrtak 03.06. i petak 04.06. 10-20h, subota 05.06. 10-22h
 • Učesničke pakete može preuzeti i druga osoba umesto prijavljenog predstavnika ekipe uz ovlašćenje
 • Preuzimanje ucesnickog paketa na dan trke, zbog pomeranja starta trke na 8h - nece biti moguce!
 • Prijava/uplata na dan trke nije moguca!

 

 1. Okupljanje takmičara-članova Štafeta i kontrola Startnih brojeva: 06. Juna, od 06.30 do 07.00 časova, kod posebno obeleženog šatora sa naznakom Štafete na trgu Nikole Pašića.
 2. Ukrcavanje u autobus članova Štafeta koji se uključuju u trku na 5-om, 10.5-om i 16-om km: od 07. 00 do 07. 15 časova.  U tim autobusima svoju odeću za presvlačenje ostavljaju svi članovi Štafeta koji se uključuju u trku na 5-om, 10.5-om i 16-om kilometru.
 3. članovi Štafeta koji su u prvoj izmeni (Start trke) svoju odeću za presvlačenje ostavljaju i posle istrčane deonice preuzimaju u autobusu koji će ih čekati na mestu izmene štafete na 5-om kilometru i vratiti ih na Trg Nikole Pašića gde će sašekati ostale ćlanove svojih ekipa.
 4. Svaki takmičar mora da nosi isključivo startni broj pod kojim je prijavljen – u suprotnom biće diskvalifikovan. Takmičarski broj obavezno stavite na grudi.
 5. Svi takmičari moraju da prođu kontrolna mesta (check points) na stazi. Ukoliko takmičar iz bilo kog razloga nije evidentiran na ovim kontrolnim mestima - gubi plasman i rezultat.
 6. Na svakoj okrepnoj stanici na prvom stolu će biti samo lični napici elitnih trkača, ostali stolovi su namenjeni svim ostalim takmičarima.
 7. Trkači koji odustanu mogu se obratiti najbližoj lekarskoj službi ili osoblju na okrepnim stanicama i da tu sačekaju prevoz do predstartne zone, ili do zdravstvene ustanove (u slučaju potrebe).
 8. Od ulaska u ciljnu ravninu (oko 400 m do cilja) počinje razdvajanje polumaratonaca i maratonaca. Maratonci trče levom stranom ulice i ulaze u levu stranu kapije, a polumaratonci kao i učesnici štafetne trke desnom stranom ulice i ulaze u desnu stranu kapije.
 9. Poslednji trkač iz Štafete (četvrta izmena) po ulasku u cilj dobija jednu i nakon toga odlazi do trga Nikole Pašića do posebno obeleženog šatora (Štafete) i preuzima 3 medalje za svoja tri trkača koji su istrčali deonice pre njega. Nakon toga preuzima svoju garderobu koja ga čeka u autobusu na istom mestu.
 10. Za eventualne žalbe i prigovore na regularnost takmičenja, trkači se obraćaju glavnom sudiji u cilju, plaćaju taksu od 1.000,00 dinara (za strane takmičare 50 EUR) i popunjavaju poseban obrazac. Novac se ne vraća u slučaju da Vrhovna sudijska komisija utvrdi da je žalba neosnovana. Za usvojene žalbe novac se vraća.
 11. Proglašenje pobednika biće organizovano naknadno kada se utvrdi regularnost i plasman svih štafeta. Očekivano je da to bude nakon otprilike 3 nedelje na posebnoj svečanosti u domu gradske Skupštine kada se nagrađuju i heroji Beogradskog maratona.

 

Prijava

 

Prijave traju do 14. maja 2021. a broj štafeta po kategorijama je:

 • Prva kategorija - studenti i profesori visokih škola, fakulteta i univerziteta do 30 ekipa;
 • Druga kategorija (Otvorena kategorjia) - građani Srbije i drugih zemalja, bez obzira na profesionalnu pripadnost, stariji od 14 godina (na dan trke) – do 50 ekipa;
 • Treća kategorija - zaposleni u korporacijama, kompanijama, preduzećima ili agencijama, u državnim organima Republike Srbije, grada Beograda i u diplomatskim predstavništvima stranih zemalja u Srbiji – do 120 ekipa

 

Jedna ustanova (korporacija, fakultet, škola, organizacijska jedinica grada Beograda, ambasada…) može da prijavi više ekipa u svakoj od konkurencija (muške, ženske i mešovite).

 

Cene prijave i način plaćanja

 

Kotizacija po jednoj štafeti za prvu kategoriju iznosi 8.000 dinara, za 2. kategoriju 12.000 dinara i 3. kategoriju 16.000 dinara + PDV.

Prva i druga kategorija plaćaju uplatnicom sa sledećim podacima:

 • Uplatilac: predstavnik štafete
 • Svrha uplate: kotizacija za štafetni polumaraton na Beogradskom maratonu
 • Primalac: Beogradski maraton d.o.o. Ive Popovića đanija 3a, Beograd
 • Broj računa: 160-264899-03

Treća kategorija vrši plaćanje po ispostavljenoj fakturi u zavisnosti od broja prjavljenih štafeta.

PRIJAVA