LIVE REZULTATI / RESULTS

Informacije

Propozicije

Naziv takmičenja: 2. Beogradski polumaraton
Organizator: Beogradski maraton
Datum održavanja takmičenja: nedelja, 30.09.2018. godine
Discipline: 10 km; 21,1 km; 
Start: 10h
 
Beogradskih 10 

Pravo učešća imaju svi građani, a deca od 14 do 18 godina moraju da imaju overenu saglasnost roditelja. Start trke je u 10.00 č na raskrsnici ulica Bulevar kralja Aleksandra i Resavske i trči se ulicama: Bulevar Kralja Aleksandra – Beogradska - Starine Novaka - Dvadesetsedmog marta - Džordža Vašingtona - Cara Dušana - Bulevar Vojvode Bojovića – Pariska - Kneza Sime Markovića - Pop Lukina - Brankova - Kraljice Natalije - Kneza Miloša - Kralja Milana - Terazije

Beogradskih 21 

Pravo učešća imaju svi građani, a deca od 14 do 18 godina moraju da imaju overenu saglasnost roditelja. Start trke je u 10.00 č na raskrsnici ulica Bulevar kralja Aleksandra i Resavske i trči se ulicama: Bulevar Kralja Aleksandra – Beogradska - Starine Novaka - Dvadesetsedmog marta - Džordža Vašingtona - Cara Dušana - Bulevar Vojvode Bojovića – Pariska - Kneza Sime Markovića - Pop Lukina – Brankova - Bulevar Nikole Tesle - 22. oktobra - Aleksandra Dubčeka - Bulevar Mihajla Pupina - Omladinskih brigada - Bulevar Milutina Milankovića - Bulevar umetnosti - Bulevar Milutina Milankovića - Milentija Popovića - Bulevar Zorana Đinđića - Antifašističke borbe - Bulevar Mihajla Pupina – Brankova - Kraljice Natalije - Kneza Miloša - Kralja Milana - Terazije

Kategorije: apsolutni plasman (muškarci – žene)
 
Takmičenje se održava po pravilima IAAF.

Uputstvo za takmičare1. Trkači dolaze u PREDSTARTNU ZONU – Trg Nikole Pašića – počev od 08:00, najkasnije do 09:30.
2. Trkači se presvlače u odgovarajućim šatorima i svoje stvari predaju volonterima u GARDEROBNOM PROSTORU. Volonteri preuzete stvari stavljaju u kese koje obeležavaju učesničkim brojem i odlažu ih. Trkače će njihove stvari čekati na istom mestu po završetku trke. Stvari preuzimaju na osnovu svog učesničkog broja. U predstartnoj zoni, takmičari mogu da koriste lekarsku pomoć i WC.
3. Svaki takmičar mora da nosi isključivo startni broj pod kojim je prijavljen – u suprotnom biće diskvalifikovan. Takmičarski broj obavezno stavite na grudi.
4. Svi učesnici polumaratona i maratona moraju biti u ZONI STARTA do 09:45. Pri zauzimanju startne pozicije elitni takmičari stoje neposredno iza linije starta, a svi ostali iza „živog zida“.
5. Trkači su dužni da prate uputstva spikera i sudija na startu. Trkači koji svojim ponašanjem narušavaju raspored i red na startu biće udaljeni sa starta i diskvalifikovani.
6. U 10:00 zvuk sirene označava start trke.
7. Svi takmičari moraju da prođu kontrolna mesta (check points) na stazi. Ukoliko takmičar iz bilo kog razloga nije evidentiran na ovim kontrolnim mestima - gubi plasman i rezultat.
8. Vremenski limit za obe trke je 3 časa. 
9. Trkači koji odustanu mogu se obratiti najbližoj lekarskoj službi ili osoblju na okrepnim stanicama i da tu sačekaju prevoz do predstartne zone, ili do zdravstvene ustanove (u slučaju potrebe).
10. Od ulaska u ciljnu ravninu (oko 400 m do cilja) počinje razdvajanje polumaratonaca i trkača na 10km. Polumaratonci trče levom stranom ulice i ulaze u levu stranu kapije, a trkači na 10km desnom stranom ulice i ulaze u desnu stranu kapije.
11. I polumaratonci i trkači na 10km dobijaju medalje. Po izlasku iz levka svim učesnicima su na raspolaganju okrepa, medicinska pomoć i WC.
12. Proglašenje prva tri takmičara u apsolutnom plasmanu u trci na 10km (M i Ž) će se održati u 11:00, a u polumaratonu u 12:00 na bini u cilju.


 

Nagradni fond

Polumaraton

Muškarci

Žene

1. mesto

300 EUR

1. mesto

300 EUR

2. mesto

200 EUR

2. mesto

200 EUR

3. mesto

100 EUR

3. mesto

100 EUR

 

10 km

Muškarci

Žene

1. mesto

150 EUR

1. mesto

150 EUR

2. mesto

100 EUR

2. mesto

100 EUR

3. mesto

50 EUR

3. mesto

50 EUR

 

Vrednost nagrada data je u bruto iznosu, PDV u visini od 20% se odbija od bruto iznosa.

Trasa