Mali: Grad narednih pet godina uz Beogradski maraton
četvrtak, 29. januar 2015.
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Beogradskog maratona Aleksandar Saša Đorđević potpisali su danas u gradskoj skupštini ugovor o petogodišnjoj saradnji.

Gradonačelnik Mali je istakao da je potpisivanjem protokala o saradnji Beograd stao iza svog najvećeg brenda.

"Beograd je prepoznatljiv upravo po maratonu. Ovo je najbolji način da zajedno radimo na promociji grada, sporta i zemlje", poručio je Mali.On je dodao da se do sada za učešće na Beogradskom maratonu prijavio rekordni broj od 2.000 učesnika, od čega 500 iz 36 zemalja sveta.

"Pozvao bih sve Beograđane da na maratonu istrče i Trku zadovoljstva od pet kilometara i time pokažu Beograd u najlepšem svetlu", rekao je Mali.

Predsednik Beogradskog maratona Aleksandar Đorđević rekao je da mu je čast što stoji na čelu "grupe ljudi koja sa toliko strasti i ljubavi organizuje ovako tešku manifestaciju".

On je poručio da su Beograđani "najveći tvorci Beogradskog maratona" i apelovao da se tog dana u što većem broju nađu na uicama glavnog grada "kako bi svoj osmeh podelili sa celim svetom".

Potpisivanju protokola o saradnji prisustvovali su i gradski menadžzer Goran Vesić i direktor preduzeća Beogardski maraton Dejan Nikolić.Beogradski maraton, 28. po redu, biće održan u subotu 18. aprila.

Izvor: Tanjug