Pol Tergat: Bravo Beograde, hvala i čestitam
utorak, 16. april 2019.
Promoter 32. Beogradskog maratona javio se iz Nairobija po svom povratku iz Srbije. 
„Želim još jednom da čestitam ekipi Beogradskog maratona na izuzetnoj organizaciji 32. Beogradskog maratona , kao i svima koji su učestvovali u kreiranju i realizaciji ovog vrhunskog događaja. Impresioniran sam kompletnom organizacijom, divnim ljudima i gostoprimstvom tokom svog boravka u Beogradu. Tehnički dobro može da se uradi svaki događaj, ali pozitivnu atmosferu i divnu energiju koju sam doživeo u Beogradu nemoguće je kreirati ako je nemate u svojim srcima. Nosim izuzetno pozitivne utiske svojoj pravoj kući pošto Beograd smatram svojim drugim domom“ - započeo je svoju izjavu Tergat, koji je u utorak ujutru sleteo na Aerodrom Jomo Kenijata u Najrobiju na svom putu iz Beograda.
„Sa velikim zadovoljstvom sam se dogovorio sa rukovodstvom Beogradskog maratona da budem stalni ambasador  Beogradskog maratona u svetu. Želja mi je da ovu divnu manifestaciju promovišem u svakoj prilici na putovanjima i susretima sa mnogobrojnim sportskim zvaničnicima i predstavnicima medija“. – nastavio je svoju izjavu Tergat.
„Kao sportista učestvovao sam na najznačajnijim šampionatima i mnogim svetskim maratonima (pobednik čuvenih maratona u Njujorku i Berlinu gde je postigao i svetski rekord – Prim.aut.), ali moram da kažem da sam oduševljen svime što sam doživeo u Beogradu. To jeste razlog što na ovakav način želim da podržim dugogodišnje napore i entuzijazam organizatora Beogradskog maratona da nastave svoj uspešan put – pogotovu što su nedavno dobili veliko svetsko priznanje i postali deo „World Marathon Majors“ serije.
Posebno bi mi bilo drago da se obnovi Beogradska Trka kroz istoriju na prostoru Beogradske tvrđave, u kojoj sam i lično učestvovao četiri puta - jer je, kao spoj sporta, istorije i kulture, to apsolutno jedinstven događaj u svetu“ - zavšio je svoju izjavu Pol Tergat, promoter 32. Beogradskog maratona.
Pol Tergat je  u svojoj bogatoj i dugoj sportskoj karijeri osvojio 13 medalja na svetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama, bio je višestruki svetski rekorder na 10000m, u polumaratonu i maratonu, kao i petostruki svetski prvak u krosu. 
Tergat je po završetku sportskih aktivnosti ostvario i vrlo impresivnu karijeru kao humanitarni radnik i sportski funkcioner – kao ambasador Ujedinjenih nacija, član Međunarodnog Olimpijskog komiteta i predsednik Olimpijskog komiteta Kenije.