Počinje sa radom Trkačko-rekreativni klub "Beogradski maraton"
četvrtak, 22. januar 2015.
Po uzoru i praksi koju primenjuju veliki svetski maratoni poput Njujorškog, Berlinskog, Bostonskog, Praškog… i u okviru Beogradskog maratona sa radom počinje Trkačko-rekreativni klub “Beogradski maraton”

Po uzoru na velike svetske maratone, porodici kojoj pripada i Beogradski maraton, u Beogradu od 1. februara 2015. godine počinje sa radom Trkačkо-rekreativni klub Beogradski maraton (skraćeno TRK “Beogradski maraton”). 
Želja organizatora Beogradskog maratona je da novi atletski klub bude svojevrstan izvor informisanja i stručne pomoći za sve zainteresovane osobe koje se na rekreativnoj osnovi bave trčanjem.
Osnovna misija kluba je da prati savremene trendove i tendencije razvoja trčanja u svetu i da u okviru svojih mogućnosti zadovoljava raznovrsne sportske, zdravstvene, turističke i druge potrebe svojih članova.

Usluge koje će klub pružati su:

- posredovanje u sprovođenju zdravstvenih pregleda i kontroli zdravstvenog stanja
- informacije o kalendaru trka i organizovanje grupnih i pojedinačnih nastupa na trkama u Srbiji i u drugim zemljama
- izrada pojedinačnih i grupnih planova i programa trčanja
- organizovanje zajedničkih treninga
- sprovođenje programa edukacije po najznačajnijim temama iz oblasti trčanja: kontrola zdravstvenog stanja, ishrana, izrada plana i programa trčanja, organizacija i metodika treninga, tehnika trčanja, vođenje Dnevnika trčanja, izbor opreme za trčanje, oporavak posle treninga i trka…
- organizovanje stručnih skupova i radionica za sve kategorije stanovništva o najvažnijim temama iz domena rada kluba

TRK “Beogradski maraton” će pružati besplatne usluge do održavanja 28. SuisseGas Beogradskog maratona (18. april 2015.), a od 01. maja 2015. će početi sa prijemom i registrovanjem svojih stalnih članova.

O svim drugim detaljima i daljim aktivnostima TRK “Beogradski maraton” građanstvo i svi zainteresovani biće redovno informisani.