Nikolić: "29. Beogradski maraton, prekretnica i iskorak u budućnost"
utorak, 19. april 2016.
"Hvala svima koji su pomogli organizaciju 29. Beogradskog maratona"

Podrška i ocene mnogih zvaničnika, učesnika, aktera i partnera najbolje govore o organizaciji, dometima i značaju ovogodišnjeg 29. Beogradskog maratona, poput: Beogradski maraton, najlepša slika Beograda, Beogradski maraton brend i simbol Beograda, Nestvarni snimci dočaravaju magiju Beogradskog maratona, Beogradski maraton je slika naše zemlje, Beograd poslao pravu sliku u svet, Eksplozija optimizma na fenomenalnim fotografijama sa maratona, Desetine hiljada ljudi dobre volje na Beogradskom maratonu...

"Izuzetno smo zadovoljni što su ocene ovogodišnjeg 29. Beogradskog maratona ovakve i da smo snagom zajedništva učesnika, sponzora, gradskih službi, državnih institucija, volontera i predstavnika medija ostvarili veliki uspeh kada je u pitanju organizacija maratona i pozitivan medijski prodor u svet." - izjavio je Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.

"Ovogodišnji Beogradski maraton imao je rekordan broj od 6056 učesnika, od toga 5840 u polumaratonu i maratonu iz 60 zemalja sveta sa svih kontinenata i to posle prošlogodišnje, takođe rekordne godine, kao i 216 učesnika na Prvenstvu Srbije u štafetnom polumaratonu i 20 000 učesnika u "Coca Cola Trci zadovoljstva“. Desetak dana pre toga održane su kvalifikacije za 23. Smoki Smokić Dečiji maraton, u kojima je trčalo preko 16 000 beogradskih mališana" - zaokružio je Nikolić sliku o ukupnom broju učesnika u tradicionalnim "Maratonskim danima".

"Beogradski maraton ostaće upamćen i po brojnim humanitarnim programima koji su za cilj imali podizanje svesti o značaju darivanja i koji su doneli značajne finansijske efekte pojedincima i organizacijama kojima je pomoć bila potrebna, a sa nekim od tih aktivnosti nastavićemo i posle održanog maratona" - posebno je istakao Nikolić.

"Želimo da izrazimo veliku zahvalnost svima koji su učestvovali u organizaciji ovogodišnjeg događaja i pravljenju ove lepe slike i pozitivne atmosfere, kao i ponovnom medijskom proboju u svet. Posebno mesto u ovogodišnjem Beogradskom maratonu, zasluženo zauzima Havijer Sotomajor, svetski rekorder u skoku u vis, čovek koji je u sportskoj karijeri pomerao granice ljudskih mogućnosti i koji je tokom kratkog boravka u Beogradu na najbolji način promovisao Beogradski maraton, Beograd i Srbiju." - naglasio je Nikolić.

"Svesni smo da su ovakve ocene 29. Beogradskog maratona velika obaveza, ali daju dodatni podstrek da nastavimo sa predanim radom, kao i da iznalazimo mogućnosti za dalja unapređenja, jer su potencijali Beogradskog maratona veliki i verujemo da ćemo u saradnji sa našim partnerima istrajati na putu dobre organizacije Beogradskog maratona i promocije Beograda i Srbije. Tome u prilog ide i činjenica da nas očekuje jubilarni 30. Beogradski maraton 2017. godine, a da smo zajedno sa Turističkom organizacijom Beograda pripremili projekat koji za cilj ima dalju promociju Beograda kao turističke destinacije i Beogradskog maratona kao događaja.“ - završio je svoju izjavu Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona