Dejan Nikolić: "Hvala svima koji su pomogli organizaciju 27. SuisseGas Beogradskog maratona"
ponedeljak, 28. april 2014.

Podrška i ocene mnogih zvaničnika, učesnika, aktera i partnera najbolje govore o organizaciji, dometima i značaju ovogodišnjeg 27. SuisseGas Beogradskog maratona,

"Izuzetno smo zadovoljni što su ocene ovogodišnjeg 27. SuisseGas Beogradskog maratona pozitivne i da smo snagom zajedništva učesnika, sponzora, grada Beograda, gradskih sekretarijata, javnih komunalnih preduzeća i službi, državnih institucija - a prevashodno Ministarstva omladine i sporta, volontera i predstavnika medija - ostvarili veliki uspeh kada je u pitanju organizacija maratona i pozitivan medijski prodor u svet." - izjavio je Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona

"Ovogodišnji 27. SuisseGas Beogradski maraton imao je rekordan broj od 3650 učesnika u polumaratonu i maratonu iz 54 zemlje sveta sa svih kontinenata i to posle prošlogodišnje, takođe rekordne godine, potom i preko 20 000 učesnika u "Coca Cola Trci zadovoljstva". Dve nedelje pre ovog događaja održan je 21. Smoki Smokić Dečiji maraton u divnom ambijentu Beogradskog ZOO vrta, u čijim kvalifikacijama je trčalo preko 16000 beogradskih mališana" - zaokružio je Nikolić sliku o ukupnom broju učesnika u tradicionalnim "Maratonskim danima".

"Posebno smo zadovoljni činjenicom da su domaći atletičari Olivera Jevtić, Ana Subotić i Darko Živanović ostvarili dobre rezultate i izvanredne plasmane na Prvenstvu Srbije u polumaratonu i na Prvenstvu Balkana u maratonu - dva Šampionata u okviru 27. SuisseGas Beogradskog maratona. Takođe smo ponosni na činjenicu da je još jedan legendarni sportista Kevin Jang - svetski rekorder na 400 m s preponama bio promoter ovogodišnjeg maratona." - ocenio je Nikolić učešće domaćih atletičara i promotera na 27. SuisseGas Beogradskom maratonu.

"Beogradski maraton ostaće upamćen i po brojnim humanitarnim programima koji su doneli značajne finansijske efekte pojedincima i organizacijama kojima je pomoć bila potrebna, a sa nekim od tih aktivnosti nastavićemo i posle održanog maratona" - posebno je istakao Nikolić.

"Želim da izrazim veliku zahvalnost svima koji su učestvovali u organizaciji ovogodišnjeg događaja i stvaranju najlepše slike Beograda i pozitivne atmosfere kao i ponovnom medijskom proboju u svet" - naglasio je Dejan Nikolić.

"Svesni smo da ovakve ocene 27. SuisseGas Beogradskog maratona daju dodatni podstrek da nastavimo sa predanim radom, kao i da iznalazimo mogućnosti za dalja unapređenja, jer su potencijali Beogradskog maratona veliki i verujemo da ćemo u saradnji sa gradom Beogradom, Ministarstvom omladine i sporta i sa našim partnerima istrajati na putu razvoja Beogradskog maratona i promocije Beograda i Srbije u svetu." - završio je svoju izjavu Dejan Nikolić.